Az ösztönös út a boroshordóig 


A bor szeretete, a borkészítés iránt való érdeklődésünk messzire nyúlik. Az ország számos borászatában megfordultunk évek alatt. Lehetőségünk volt megismerkedni a borászokkal, szakemberekkel, részt vettünk kóstolókon, gasztrorendezvényeken. Sokszor saját magunk örömére otthon készítettünk ételeket a megvásárolt borokhoz.

Régóta volt már nyaralónk Balatonszárszón, de szerettünk volna egy kis borospincét. 2016-ban találtunk rá erre a bájos présházra pincével, ami egy gyönyörű birtok közepén állt. Ösztönösen vezetett ide az utunk, nem sokat gondolkodtunk, mikor megláttuk. Akkor még hobbiként és magunk szórakozására kezdtünk bort készíteni. Közben annyiszor mondogattuk magunknak, hogy borászkodni szeretnénk, amíg nem maradt más út. 2019-ben elindultunk.

Saját termő területünk kevés van, így helyből vásárolt szőlőből készítjük borainkat. Idén telepítettünk 850 tőke Chardonnay-t és 850 tőke Cabernet franc-t. Minden egyes új tőkét személyesen ismerünk, kézzel telepítettük őket.

Borainkat a legnagyobb gondossággal, odafigyeléssel, szeretettel készítjük. Bár igyekszünk minden technikai eszközt felhasználni, így is elmondható, hogy az összes művelet mögött rengeteg kézi munka áll. Kreatív megoldásokkal próbáljuk helyettesíteni a nagyüzemi szőlő feldolgozást, borkészítést kisüzemben.

Várunk minden kedves borkedvelőt.

Ágnes & Zoltán

2020 Balatonszárszó

Ösztön Pince
+3620 519 6890
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!